De Therapeut

Yvonne van Remmen is sinds 2008 shiatsu therapeut. Ze zegt erover: “Shiatsu verwondert en raakt mij. Elke keer geniet ik van de rust, ontspanning, ondersteuning en/of verdieping die shiatsu kan geven.”

Na het afronden van verscheidene universitaire studies wilde ik iets met mijn handen erbij doen. Om zelf hoofd en handen in balans te houden en zo het hart verder te ontwikkelen. Ik heb een vierjarige shiatsu opleiding op HBO-niveau gedaan aan de Amsterdamse School voor Iokai Shiatsu (2004 – 2008). Daarnaast heb ik ook een tweejarige HBO-cursus westerse medische basiskennis afgerond.

Ik ben ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nr 34323079; een geregistreerd lid van de Shiatsu Vereniging Nederland (SVN); lid van de Europese Iokai Shiatsu vereniging (EISA); geregistreerd in het register beroepsbeoefenaren complementaire zorg (RBCZ) en val onder het bijbehorende tuchtrecht (TCZ ). Ook ben ik –conform de Wkkgz– aangesloten bij de klacht- en geschillencommissie complementaire zorg (SCAG) en voldoe ik aan de privacy regelgeving AVG.

Als lid van de Shiatsu Vereniging moet ik aan kwaliteitscriteria voldoen, zoals 12 dagdelen bijscholing en 4 dagdelen intervisie per jaar. Ik heb bijscholing gedaan onder andere over:

  • Burn-out, vermoeidheid
  • Rug- en schouderklachten
  • vrouwenklachten (menstruatie, menopauze) en Chinese yoga (stretching) voor vrouwen
  • zwangerschap en geboorte
  • Ademhalingsproblemen en strak gevoel op de borst
  • Behandelingsmethodieken, oa een mix van shiatsu en methodieken die door rebalancers en cranio sacraal therapeuten worden gebruikt
  • Diagnose technieken
  • Therapeutische vorming

Daarnaast nodig ik zelf buitenlandse leraren uit om shiatsu seminars voor therapeuten te geven, zie Shiatsu Nascholing. Ik verdiep ik me graag in de filosofie en achtergrond van traditionele Chinese geneeskunde en blijf graag op de hoogte van het laatste wetenschappelijke bewijs naar complementaire therapieën.

Tenslotte begeleid ik mensen met hun voeding. Hippocrates, de grondlegger van de Westerse Geneeskunde zei al; ‘Let food be thy Medicine’. Wat je eet heeft dus een groot effect op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Ik kook voor groepen die op retraite zijn met mijn catering service Inner Peas.